Johnson Controls used an expansion and renovation of their headquarters campus as a real life example of reducing environmental impact and improving worker comfort and productivity.

30th July, 2012 - Posted by Jeffrey S. Weil, MCR.h, SIOR - No Comments

In earning the LEED Platinum certification, employee spaces were configured to provide a more open atmosphere, going from 50 percent private office and 50 percent workstations to 10 percent private office and 90 percent workstations.  They added windows to provide daylight and views, placed workstations 6 to 10 feet from windows and used window shades with automotive controls to reduce unwanted heat gain.  The shades were programmed to track the sun and position themselves accordingly.  At each desk, occupancy sensors track energy usage, and as their workstations were only occupied 39 percent of the time, this translated into additional energy savings.  A 30,000 gallon cistern collected rooftop rainwater for toilet and urinal flushing, reducing water use by 77 percent.  Both photovoltaic and thermal solar systems were used.  Today’s Facility Manager (June 2012)

No Comments

No Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.